callshappines.blogg.se

2016-02-28
01:07:07

Två senaste dagarna

Hej! Längesen jag bloggade nu, har inte haft nått särskilt egentligen. Nu är det lite av varje, kanske kan förkorta det.. (hah!) I torsdags var jag hos Dennis och jag lyckades få in honom igen i dagsljuset! Vi gick en prommis, eller skulle.. Vi hade gått uppför en backe bara och han hade rullat sig två gånger och andra gången när han ställt sig upp vände han sig om och slet sig!! Å han kutade iväg i galopp med all kraft, såg ut som han vände sig om och sa till mig "hahah där fick du! Jag kunde" eller nåt sånt..😕 Jag sprang efter även om jag visste att jag inte skulle hinna ikapp honom men jag bad till Gud att han skulle stanna vid stallet och inte springa över vägen! Trodde ja skulle bli hemlös för allt skadestånd jag skulle bli skyldig. Men han stod som tur va utanför hans hage haha. Jag tog honom till paddocken och tillrättavisade honom med lite nh-övningar som gick bra. Man slutar när det går bra.  Efter jag hade varit hos Dennis åkte jag hem till en kompis. Där fick jag träffa hennes storebror, hans tjej och deras hund! Eller valp som är en Vit herdehund!😍 Zero heter han, och vi busade med honom inne. Sen gick vi ut med honom lite och det kändes skumt att jag gick där med hennes brors hund, hmm..Aja det var kul iaf😙. Sen när jag ätit kvällsmat och gjort färdigt hundläxan åkte jag till internatet igen.
Igår fredag följde jag med samma kompis hem. Sen skulle en kille som hon börjat prata med på internet samma dag (!) komma och hälsa på henne. Hennes mamma ville att hon skulle ha ett förkläde, som fick bli jag. Jag fattade ju att jag typ skulle bli tredje hjulet, men det känns inte alltför ovanligt så x) Men vi hängde hemma ch spelade tv-spel, åt semlor, kollade på pitbulls (såklart, men mer av mitt intresse där hehe..), lyssnade på musik, kollade youtube och snackade en hel del. Sen mot kvällen åkte vi till T3 då så övveraskade jag min kompis där också! Det var kul och starkt på T3 som vanligt, jag kände mig hyfsat social. Men sen vid halv elva var jag inte lika pratsam längre tyvärr. Blev för många i vårt "gäng" och då blir jag tyst och låter dom andra snacka. Det ledde till en ångestattack, precis som första gången. Fast första gången var nog värre. Men jag kände att jag behövde fly till ensamheten - till toaletten. Alla oros-människors basic place. Där satt jag en stund, sen hyperventilerade jag och grät bara. Sen tänkte jag mörkt som vanligt. Lyssnade på nine crimes. Sen gick jag ut och hemfärd verkade vara på gång. Dom hade tydligen letat lite efter mig. Jag hade varit borta en halvtimme nästan. Ändå var inte all dålig energi borta. Ändå skrattade och skämtade jag sen, som om ingenting hade hänt. Sen sov jag över hos henne då till idag. Kom hem vid två idag. Sen åkte jag och mamma till Kenny så red jag i det fina vädret. Jag red me hackamore för första gången! Galopperade till och med en sträcka. Då tog han i som fasen, kände hur det spurtade från hand bakdel. Men hade ändå kontroll på nåt sätt, även om det tog lång tid att sakta ner honom. I början var det lite jobbigt för han blev rädd för något längre fram, så han vände sig om och galopperade några steg tills jag fick stopp på honom. Han frustade på nåt konstigt sätt och jag kände bokstavligen hans blod pulsera under mina ben, så uppskrämd var han. Men han lugnade väl sig ganska snabbt. Men jag kände det bäst att vända om så gick vi till vändplanen och längre bort i skogen där. Allt blev sammanlagt 45/50 minuter. Det var meningen att han skulle bli lugnare av hackamoret men kändes nästan som tvärtom 😆 Men egentligen - hästen förändras ju inte på grund av att man byter träns. Eller detta ordspråket "gyllene betsel gör inte hästen bättre" 
Och är ju så tråkig och har inga nya bilder varken på Zero, Dennis eller Kenny. Men i onsdags var jag på Riddersberg/skolstallet som vanligt och jag testade ha hästarna i bara ett fäste för en del ser möjligheten att gå längre fram (av någon anledning ?) i gången, så blev mer utmaning att ha dom stilla. Licala och Little wave är mina favvisar <3 Det roliga är att dom kommer från samma ställe också. Alltså samma familj.
LW😍❤️