callshappines.blogg.se

2015-09-30
19:57:11

Otursvecka?

Jag tror jag har min otursvecka verkligen... Så nu ska jag rabbla upp allt som hänt 
~ Igår när jag slutade tidigare gick jag själv till gnagarna och myste där. Höll i hamstern och så..jag klappade på hanråttorna mellan gallret också. Jag petade en på magen och den tittade på mitt finger, alltså jag var vaksam jag är alltid vaksam, men så himla plötsligt högg den till ganska rejält i mitt pekfinger. Aoouch. Så tittar jag på det och så sipprar det ut blod, förbannat mycket blod. Det blir tjockt också. Slutar aldrig rinna. Springer upp, tar snap ofc, torkar med papper, springer ner i källaren och yrar, sem till fritidslokalen, men det ser dött ut. Jag sticker till skolsköterskan och knackar på. Hör att hon pratar med en annan elev där inne. "Är det karolin?" "Ehm nej..Silja." Säger jag. "Jaa men du har ingen tid här." Asså herregud man kommer väl inte dit bara för det, hade ju inte planerat att jag skulle få fingret nästan avhugget precis. "Nej men jag blev biten av en råtta och det slutar inte blöda, skulle jag kunna få plåster?" Så rengjorde hon och jag fick plåster. Då kom ju det med om jag hade tagit mina sprutor fram..jag har ju hoppat över några..tog stelkrampsprutan senast i fyran. Så hon skulle kolla upp mina vaccinationer, kolla mig imorgon igen (torsdag) hur det gått. Jag skulle ju hålla koll så det inte blev infekterat heller. Men det har det inte blivit. Än. Tror det börjar repa sig, har kommit in smuts ibland men när jag tvättar händerna är det rent igen. Men jag har slut på plåster! Mamma gav mig tre igår men dom är ju slut!
~Sen när hon släppte av mig på internatet upptäckte jag sen att jag glömt mobilen i bilen. Så kan inte ha kontakt med henne på det sättet. Bara Facebook messenger isåfall som hon knappt läser..
Detta handlar inte om otur, men jav och mamma var på behandling igår igen. Jag hade fått tillbaka mina två kilo som jag förlorade under de två första veckorna. Vill inte reagera på det. Neutralt bara. Jag väger ju mer än någonsin men om jag ska börja djupdyka på det kommer jag bara bli "deppig"... Jag frågade dom vad dom skulle sägs om jag skulle bli vegan. De skrattade först. Sen att det inte var lämpligt under behandlingstiden..att det inte är bra att undvika saker. Hon sa bah "men du som gillar att baka, hur ska det gå då?!" Asså what the tänkte jag... "Ehm..det finns massa veganska recept.." "Jaså,gör det det?" ASSÅ KOM IGEN, hur gammal får man va. Hon var ju värre än mina föräldrar där..
~ Idag när jag skulle borsta tänderna fick jag inte upp plastgrejen som sitter skyddande som man skruvar första gången på tandkrämstuben. Det funkade inte att skruva av med korken. Sprang upp och testade att hugga med kniv och täljde upp den nästan. Saxen funkade inte heller...så det slutade med att jag skar upp ovanför där korken skulle sitta. Vet inte vad det var för fel, men det var som om de där sakerna runt om smälte bort och det fick INTE skruva upp. Min lösning bildligt:
~ Sen skulle jag ställa upp tandkrämen istället för att lägga den ner som jag brukar. Gjorde det för att det skulle tryckas ihop lite och inte torka kanske..om det nu funkar..då river jag ner påsen med all min tandtråd, jag lyckas fånga påsen -upp och ner- så det faller ut ungefär 20 stycken. Så då slängde jag alla dom, för jag vill inte använda tandtråd i min mun när den luggit på golvet och en toalett..lyckades bara rädda några få. 
~ Sen gick jag in i mitt rum och skulle hämta min iPad. Jag tog den på hyllan där det är en tavla jag gjort står och framför vita bokstäver som stavar F A I T H. Jag vänder med ryggen emot och hör skrapande ljud, vänder mig om och tavlan trillar så den hamnar liggandes och alla bokstäver ramlar på golvet. Precis efter det med tandtråden hänt också..
~ Jag skulle ju följa med till stallet idag för första gången. Jag gick ned och väntade med några andra, som jag trodde också väntade på skjuts till stallet. Men det var bara jag som hade stallskor och jacka..sen kom den dom väntade på ut, men inte skjutsen. Så dom pratade lite allvar där väldigt högt..så kom en som jobbar på fritid ut och satte sig i bussen och startade. Jag gick fram och öppnade dörren " är detta skjutsen till stallet?" "Nej det är inget idag." Whaaaat?.. "Hon som har det är sjuk." Och det hade absolut INGEN sagt till mig... Jag som hade stått där över 20 minuter och väntat med de andra, shit så pinsamt med egentligen. De trodde ju säkert jag typ stalkade och skulle se vad dom skulle säga. Men sen kom en fritidsledare ut och sa "det var inget stall idag,Silja" så då hoppas jag dom hörde det och fattade varför jag stått där så länge.😳😳  jag hade ju hört det, nuu..sa jag. Var irriterad över att de inte hade kommit ut med det. Det stod ju till och med på kvällsaktivitets lappen i vårt hus! Stall 17:30. Men nä, då fick jag inte va med några hästar idag. 
Nästa otur blir väl att tåget blir inställt på fredag jag vet inte...Vi har skolfoto imon med, och jag ska få hålla i en geckoödla!:) Hoppas det blir bra i alla fall.🐉 
✌🏽️